Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/bulgaryb/foundation.bulgary.bg/libraries/joomla/string/string.php on line 28

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.input_encoding is deprecated in /home/bulgaryb/foundation.bulgary.bg/libraries/joomla/string/string.php on line 29

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.output_encoding is deprecated in /home/bulgaryb/foundation.bulgary.bg/libraries/joomla/string/string.php on line 30
Дейност

Strict Standards: Declaration of JParameter::loadSetupFile() should be compatible with JRegistry::loadSetupFile() in /home/bulgaryb/foundation.bulgary.bg/libraries/joomla/html/parameter.php on line 0

Май 2013

На 31 май 2013 г. Общинският музей на гр. Царево предствя голяма експозиция от български накити. Етнографската колекция, собственост на г-н Антонио Василев, включва предмети, съхранили материалното богатство на българския народ – женски и мъжки накити: пафти, обици, гривни, колани и много други. Времево експонатите от колекцията, отразяващи развитието на народните занаяти  през Възраждането. Освен като предмети с утилитарна функция, те са доказателство за естетическия вкус на своите притежатели.

Прочети още...

Юни 2012

На 15. 06. 2012 г. Директорът на Фондация „Българи” участва в работен обяд, посветен на развитието на конния туризъм в България. На срещата присъстваха: Председателят на международната федерация по конен спорт, Председателят на италианската федерация по конен спорт, бизнесмени от Италия, работещи в сферата на културния туризъм, представители на български клубове по конен спорт. Срещата имаше за цел да популяризира и да развие конния туризъм в България, базирайки се на опита на Италия в това отношение.

Юни 2012

Фондация „Българи” се отзова на поканата, отправена от г-н Николай Младжов, който организира благотворителен търг на картини и предмети в подкрепа на Асоциацията на пациентите с вродени лицеви аномалии и техните родители – АЛА. Събитието се проведе на 28.06.2012 г. в шоурума на Z&M HITACHI. Фондация „Българи” дари картина на художника Георги Маринов, която беше продадена на търга. Сумата от продажбата на творбата изцяло се дарява в подкрепа на обявената кауза.

Юни 2012

На 06.06.2012 г. Фондация „Българи” се включи в кампанията „Подай ръка”, имаща за цел да набере средства в помощ на хората с увредено зрение. Организиран бе благотворителен търг на картини и предмети, като средствата от търга са изцяло в подкрепа на незрящите хора в България. Събитието се проведе в хотел „Кемпински-Зографски”. Фондация „Българи” дари картина на художника Георги Маринов, която беше продадена след наддаване. Сумата от продажбата на творбата изцяло бе дарена в подкрепа на обявената кауза.

 

Юни 2012

Благотворителна вечер  за събиране на средства,за храм-паметник "Св. Александър Невски"

На 28.06.2012 г. Фондация „Българи”, в партньорство с Business Woman Society и списание „Business Woman Magazine”, организира благотворителен коктейл за събиране на средства за ремонт и реставрация на Храм-паметник „Св. Александър Невски”. Тази година се навършват 100 години от построяването на най-голямата на Балканите действаща катедрала. Един от символите на съвременната ни столица, а и на България. Паметник, издигнат изцяло с безвъзмездните дарения и труд на поколения българи. Днес, 100 години по-късно, ние съвременните българи, трябва да съхраним това, което нашите баби и дядовци са ни оставили. Трябва да вложим нашите средства и усилия, за да запазим православната традиция, и на свой ред и ние да я предадем на децата и внуците си. Надяваме се инициативата да се превърне в истинска кампания. Кампания на духовността и на изконните християнски ценности.

Инициативата бе подкрепена от редица изтъкнати личности, водещи фигури в сферата на политиката, бизнеса, науката, изкуството, журналистиката. Сред тях се открояват имената на: Валери Петров, акад. Светлин Русев, Саша Безуханова, Цветелина Узунова, Любка Качакова, актьорът Бен Крос. Събитието бе уважено от Негово Преосвещенство епископ Тихон – Предстоятел на Храм-паметник „Св. Александър Невски”.

Май 2012

На 17 Май 2012 г., в Галерия „Форум”, гр. Хасково, бе открита изложбата „Домашният култ”. Фондация „Българи” представени колекцията на г-н Антонио Василев, включваща домашни икони и домашни религиозни предмети. За първи път експозицията бе представена пред софийска публика на 20 Декември 2011 г. (Игнажден), в Учебния музей на Нов български университет. Поради големия интерес към изложените предмети, колекцията бе показана и в гр. Хасково, пред по-широка публика. Изложбата се организира с подкрепата на: Община Хасково и Съюза на колекционерите в България.
На откриването присъстваха изтъкнати учени, творци и гости, имащи отношение към показаните експонати. Сред тях се открояват имената на: акад. Светлин Русев, който официално откри изложбата, както и проф. Валери Стефанов, Председател на Съюза на колекционерите в България. На събитието присъства кметът на Община Хасково – г-н Георги Иванов, много гости и ценители.

http://www.skb.bg/files/news/HASKOVO-pokana.pdf

Септември 2011 г.

На междуведомствена среща „Борба и противодействие на корупцията”, в която участваха представители на Министерство на вътрешните работи, ДАНС, Инспектората на Министерски съвет бе представен Наръчникът „Изследване на добри европейски антикорупционни практики”, изготвен от Фондация „Българи”, по проект на ОПАК „Повишаване на прозрачността и достъпността на местната администрация на територията на 5 малки общини във Варненския регион”. Наръчникът бе представен от г-жа Мирослава Владимирова, държавен експерт в Инспектората на Министерски съвет.

Август 2011 г.

Директорът на Фондация „Българи” г-жа Елена Костова, получи награда в конкурса за превод на дисертация, обявен и проведен от Американския научен институт в София

Прочети още...

Юни 2011 г.

ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ – БЛАГОЕВГРАД
По молба на Областна администрация Благоевград, Фондация „Българи” дари Наръчника „Изследване на добри европейски антикорупционни практики”, изготвен от Неправителствената организация във връзка с работата й по Оперативна програма „Административен капацитет”. Изготвянето на наръчника е част от Проекта „Повишаване на прозрачността и достъпността на местната администрация на територията на 5 малки общини във Варненския регион”.
ПРИЛАГАНЕ НА ПИСМОТО ОТ БЛАГОЕВГРАД!!!!!

Ноември 2010 г.

{gallery count=4  height=200 width=200 counter=0 links=0 alignment=center navigation=both orientation=horizontal}new/news0010{/gallery}

ГАГАУЗИЯ – ДАРЕНИЯ ОТ КНИГИ
Почетният директор на Фондация „Българи” г-н Антонио Василев се включи в официалната делегация на Община Варна до Автономния район Гагаузия, включен в Република Молдова. Тридневното посещение бе направено по покана на Башкана на Гагаузия. В Гагаузия живее голям процент население, определящо себе си като етнически българи. Тези хора са запазили православната си вяра и българските традиции и обичаи. Интересно впечатление правят православните икони, на които имената на светците са изписани с арабско писмо. Въпреки че официалният език в Молдовска Република Гагаузия е с тюркски произход, голяма част от населението там все още говори и български език.

Прочети още...

Copyright © 2014. All Rights Reserved.