Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/bulgaryb/foundation.bulgary.bg/libraries/joomla/string/string.php on line 28

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.input_encoding is deprecated in /home/bulgaryb/foundation.bulgary.bg/libraries/joomla/string/string.php on line 29

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.output_encoding is deprecated in /home/bulgaryb/foundation.bulgary.bg/libraries/joomla/string/string.php on line 30
История

История

История

Фондация “Българи” е създадена през 1999 г. по инициатива на г-н Антонио Методиев Василев, първоначално в частна полза. През 2006 г. неправителствената организация е пререгистрирана официално като Юридическо лице с нестопанска цел, в обществена полза. Идеята за изграждане на активно гражданско общество в България налага Фондация „Българи” да се пререгистрира. Водещо в работата на неправителствената организация не е частното облагодетелстване и ползване на привилегии, а изграждането на работещи структури, отворени към гражданите.   Цел на Фондация „Българи” е да популяризира българските постижения в областта на живописта, графиката, скулптурата, художествените занаяти, музикалното и танцово изкуство и т.н. Наред с подпомагане на изкуството, неправителствената организация се стреми към запазване на българското историческо наследство, култура, традиции, обичаи и фолклор. Фондация „Българи” си поставя за цел да способства за изграждането и развитието на православно самосъзнание сред хората в България, и по-специално сред младежите. В тази връзка са и даренията, които Фондацията прави, за изграждане на църкви, както и за възстановяване и ремонт на по-стари православни храмове. Една от главните и водещи цели на Фондация „Българи” е да съдейства за изграждането и развитието на активно гражданско общество в България.
Във връзка с работата на Фондацията, нейни членове са редица изтъкнати български учени, творци и бизнесмени, които подкрепят и застават зад идеите на неправителствената организация. Сред тях можем да посочим имената на: акад. Светлин Русев, проф. Георги Чапкънов, проф. Валентин Старчев, Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Кирил и други.
Фондация “Българи” развива своята дейност на базата на лични дарения, направени от нейния учредител и от членовете й. През годините г-н Антонио Василев развива широка благотворителна дейност, изцяло финансирана със собствени средства.
През 2010 г., по инициатива на г-н Василев, е назначен нов Директор на Фондация „Българи” – г-жа Елена Костова. След направената пререгистрация, учредителят на Неправителствената организация г-н А. Василев е избран за Почетен директор на Фондация „Българи”.
През годините на своето съществуване, Фондацията успява да създаде успешни контакти с редица сродни неправителствени организации от България и чужбина. Организацията осъществява и трайни контакти с немалък брой общини в Българи, като например: Смолян, Видин, Благоевград, Варна, Правец, Вълчи дол, Варненско и т.н. Във връзка с работата си по проект на Оперативна програма Административен капацитет, Фондация „Българи” и нейният екип установиха добри партньорски взаимоотношения с Министерството на държавната администрация и административната реформа, Министерството на финансите, структурите на държавния апарат.
За периода на своята работа, Фондация „Българи” и членовете на нейния екип организират и се включват в редица проекти, дарителски кампании, благотворителни търгове, научни форуми и мероприятия. Инициативите са насочени към подпомагане на хора и институции, които имат нужда от подкрепа. Екипът на неправителствената организация се гордее с извършеното до момента:

Copyright © 2014. All Rights Reserved.