Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/bulgaryb/foundation.bulgary.bg/libraries/joomla/string/string.php on line 28

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.input_encoding is deprecated in /home/bulgaryb/foundation.bulgary.bg/libraries/joomla/string/string.php on line 29

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.output_encoding is deprecated in /home/bulgaryb/foundation.bulgary.bg/libraries/joomla/string/string.php on line 30
Антонио Василев

Екип

Антонио Василев

Антонио Методиев Василев е роден на 30.06.1967 г. в гр. София. Завършва 12-то основно училище „Владимир Илич Ленин”, гр. София и Техникум по керамика и стъкло, специалност декорация. Има бакалавърска степен по Икономика, както и две магистърски степени – по Публична администрация и Богословие.

- През 1999 г. Антонио Василев основава Фондация „Българи”, работеща в сферата на културата, изкуството и опазването на историческото ни минало. Основна цел на Фондацията и нейния учредител е създаването на силно и ангажирано към проблемите гражданско общество.
- Учредител и член на Управителния съвет на Българския Делфийски съвет, целящ да популяризира познатите в древността Делфийски игри. Делфийски игри на модерната епоха са съвкупност от културни прояви под формата на конкурси, фестивали, изложби и презентации в различни области на изкуството. (Произходът на съвременните Делфийски игри може да бъде проследен от древните Питийски игри, провеждани в Делфи, Древна Гърция.)
- Учредител на Съюза на колекционерите в България и член на Управителния му съвет.
- Собственик на Галерия „Българи”, в която излагат творби редица водещи съвременни български автори.
- Меценат и колекционер.
- Собственик и архитект на ресторант „Българи”. Ресторант, в който човек може да види част от историята на Третото българско царство, представена с оригинални картини и фотоси. В заведението е показано аристократичното ни минало, свързано с имената на изтъкнати личности от българската история и култура.
- Създател на Център за професионално обучение „Българи”, подготвящ кадри в сферата на туризма. Училището работи по европейски и общински програми и проекти за повишаване на професионалната квалификация и за преквалификация.
- Консултант в областта на туризма, мениджмънта и финансите.

 

Интервюта

 

Copyright © 2014. All Rights Reserved.